Αύξηση στήθους , Breast augmentation - Athens Plastic Surgery Center - Κωνσταντινος Διαλυνακης

Go to content

Main menu:

Αύξηση στήθους , Breast augmentation

Επεμβατικές θεραπείες , Surgical Therapies > Πλαστική χειρουργική στήθους

Αύξηση στήθους

Από την αρχαιότητα, το γυναικείο στήθος ήταν σύμβολο της θυληκότητας και της γονιμότητας. Το ιδανικό μέγεθος είχε και έχει άμεση σχέση, με τα πρότυπα και τα αισθητικά κριτήρρια κάθε λαού. Παρά τις όποιες τάσεις όμως, ένα σφριγηλό και πλούσιο στήθος, αποτελεί ένα ακαταμάχητο προσόν, κάθε γυναίκας και την επιθυμία των υπολοίπων.
Τη δεκαετία του 60, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα ενθέματα σιλικόνης, που έκαναν δυνατή την ασφαλή και με φυσικό αποτέλεσμα, αύξηση του στήθους. Η διαρκής εξέλιξή τους ως τις μέρες μας, έφερε επανάσταση στην επίτευξη της επιθυμίας εκατομ
μυρίων γυναικών, όσον αφορά την αύξηση και τη βελτίωση του σχήματος του.
Υπάρχουν 2 είδη ενθεμάτων :
1) Τα συνεκτικής σιλικόνης, τα οποία περιέχουν γέλη σιλικόνης εσωτερικά
, τα οποία πάλι διαιρούνται ανάλογα με την υφή της επιφανείας τους σε λείας ή τραχείας επιφανείας και το σχήμα τους
( ανατομικά και στρογγυλά)
2) Αυτά που περιέχουν αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό.
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά τα πρώτα. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι αυτό. Τα υλικά αυτά, είναι εγκεκριμένα από τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, έχουν υφή και ιξώδες, που πλησιάζουν των γύρω ιστών ( πολύ καλύτερα από αυτά των ενθεμάτων με ορό), είναι εξαιρετικά ασφαλή και περνούν πολύ αυστηρά τεστ κατασκευής και αντοχής. Τα περισσότερα διαθέτουν μακροχρόνια ή και ισόβια εγγύηση. Εχει αποδειχθεί από μακροχρόνιες μελέτες ( που ακόμα και τώρα συνεχίζονται) η απουσία οποιασδήποτε σχέσης με διάφορες αυτοάνοσες νόσους και κακοήθειες. Δεν επηρεάζουν , λό
γω του πλάνου τοποθέτησής τους, τις διαγνωστικές εξετάσεις ( μαστογραφία, υπέρηχογραφία, κλπ), ούτε το θηλασμό.
 Η τοποθέτησή τους γίνεται είτε κάτω από τους ιστούς του στήθους, είτε υπομυϊκά, είτε με συνδυασμό ( dual plane). Η τομή μπορεί να γίνει είτε στην υπομάστιο πτυχή, είτε στο κάτω ήμισυ της θηλής, είτε στη μασχάλη. Οι δύο πρώτες, δεν αφήνουν σχεδόν σημάδι και ειδικά η πρώτη είναι η ασφαλέστερη πρόσβαση, που δεν επηρεάζει καθόλου την αισθητικότητα της θηλής.
Το μέγεθος και το σχήμα του ενθέματος , αποφασίζεται από την ενδιαφερόμενη, μετά από την κατάλληλη συμβουλή και ενημέρωση. Γενικά υπάρχει ένα ιδανικό μέγεθος για κάθε υποψήφια, το οποίο καλό είναι να μην το ξεπερνά. Τα πολύ μεγάλα ενθέματα , σε βάθος χρόνου, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα πτώσης και χαλάρωσης, οπότε αποθαρύνω τη χρήση τους αν δεν υπάρχει ειδικός λόγος.
Μια εβδομάδα μετά την επέμβαση, μπορεί η ασθενής να επανέλθει στις δραστηριότητές της και μετα 4-5 εβδομάδες να ασχοληθεί με σπορ σταδιακά.


 
Back to content | Back to main menu