Βραχιονοπλαστική , Brachioplasty - Athens Plastic Surgery Center - Κωνσταντινος Διαλυνακης

Go to content

Main menu:

Βραχιονοπλαστική , Brachioplasty

Επεμβατικές θεραπείες , Surgical Therapies > Πλαστική χειρουργική κορμού και άκρων

Βραχιονοπλαστική

Ενα από τα πιο εμφανή σημεία χαλάρωσης στο σώμα, ιδίως μετά από σημαντική απώλεια βάρους, είναι οι βραχίονες. Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες δεν μπορούμε εύκολα να καλύψουμε αυτήν τη δυσμορφία, οπότε το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα εμφανές.
Οταν το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως από την εναπόθεση λίπους  στο κάτω τμήμα των βραχιόνων, η τοπική λιπαναρρόφηση, δίνει πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Σε μεγάλη χαλάρωση, μόνο η βραχιονολπλαστική μπορεί να δώσει λύση, με τομές στο κάτω όριο του βραχίονα ή και στη μασχάλη. Το δέρμα και το λίπος του βραχίονα , στηρίζονται σε 2 περιτονίες, που συνεχίζονται στο θώρακα και στη μασχάλη. Η επέμβαση στηρίζει αυτές τις δομές, ώστε να μην επανεμφανιστεί το πρόβλημα στο μέλλον και να αποφύγουμε τις πολύ εκτεταμένες τομές.
Υπάρχουν 3 βαθμοί χαλάρωσης και ο σχεδιασμός της επέμβασης γίνεται ανάλογα. Οταν η περίσσεια δέρματος είναι μέτρια, γίνεται μίνι-βραχιονοπλαστική, με τομές μόνο στη μασχάλη. Σε κανονική βραχιονοπλαστική, γίνεται σχεδιασμός έτσι ώστε οι τομές να κρύβονται στα όρια της ανατομικής περιοχής και τις φυσικές γωνίες και πτυχές, αλλά συνήθως παραμένει μια γραμμή στο κάτω τμήμα, σαν "αντάλλαγμα" για τη νεανικότερη όψη που κερδίζουμε.

 
Back to content | Back to main menu