Ανόρθωση στήθους , Breast lift - Athens Plastic Surgery Center - Κωνσταντινος Διαλυνακης

Go to content

Main menu:

Ανόρθωση στήθους , Breast lift

Επεμβατικές θεραπείες , Surgical Therapies > Πλαστική χειρουργική στήθους

Ανόρθωση στήθους

Το στήθος είναι το κατεξοχήν σύμβολο της θηλυκότητας. Το ιδανικό σχήμα του, προσομοιάζει αυτό μιας σταγόνας, αλλά δυστυχώς διάφοροι παράγοντες προκαλούν χαλάρωση των ιστών και των στηρικτικών δομών του, με αποτέλεσμα την πτώση του. Η υποστροφή του παρεγχύματος και η απώλεια του λίπους, που ακολουθεί τις εγκυμοσύνες και τις αυξομειώσεις του βάρους και φυσικά η γονιδιακή προδιάθεση και οι ορμονικές αλλαγές, προκαλούν διάφορους βαθμούς πτώσης.
Αναλογα με το βαθμο της, ποικίλει και η αντιμετώπιση.  Αυτή μπορεί σε μικρό βαθμό πτώσης, να διορθωθεί επαρκώς με περιθηλαία τομή και μικρό ένθεμα σιλικόνης ή μόνο με σιλικόνη, σε περίπτωση ψευδοπτώσης. Σε σοβαρότερου βαθμού πτώση, ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε να ανεβάσουμε τη θηλή στην κανονική της θέση και να αλλάξουμε το σχήμα του μαστού, όσο πιο κοντά στο ιδανικό για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
 Στην ανόρθωση προσπαθούμε να πετύχουμε το ιδανικό σχήμα και μέγεθος, με τις μικρότερες δυνατόν τομές και τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στην ανάπτυξη τεχνικών, που αποφεύγουν τις οριζόντιες τομές, ώστε να μην γίνεται εμφανής η επέμβαση, όταν φορά η γυναίκα βαθύ ντεκολτέ. Εχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά κερδίζουν διαρκώς δημοτικότητα, λόγω των μικρότερων ουλών. Το αποτέλεσμα των νεότερων τεχνικών διαρκεί περισσότερο, λόγω του ότι οι ιστοί στηρίζονται καλύτερα σε σταθερές δομές και όχι στο δέρμα , όπως παλιότερα.
Εδώ πρέπει να αναφέρω, ότι ασθενείς με μια ιδιαίτερη ανατομική ανωμαλία, όπως οι σωληνωτοί μαστοί, χρειάζονται συνδυασμό ειδικής τεχνικής και ενθέματος σιλικόνης , ώστε να διορθωθεί σωστά η κατάστασή τους.


 
Back to content | Back to main menu